Koorts

Expo#15

   Datum evenement: 11/02/2018 15:00 - 15/04/2018 18:00

In Koorts spiegelt een koortsachtige wereld zich op kaleidoscopische wijze in de werken van zes (inter)nationale kunstenaars: Damien De Lepeleire (BE), Ghazel (IRN), Loek Grootjans (NL), Nitin Shroff (IND), Isabelle Wenzel (DE).  

Deze tentoonstelling vertrekt in eerste instantie van de wens om werk van een specifieke selectie kunstenaars samen te brengen en met elkaar te confronteren. Op basis van een grotendeels intuïtieve benadering is dit hetgeen deze oeuvres gemeen hebben: een zekere radicaliteit of zelfs obsessie, gecombineerd met een nu eens lucide of scherpe, dan weer een ogenschijnlijk nonchalante of juist een heel ernstige zin voor ironie. Deze kunstenaars gaan om met hun respectievelijke demonen en drukken dit uit in hun werk. Zo bieden ze ons als het ware van binnenuit heldere en provocerende reflecties over de demonen die ons tijdsgewricht en onze samenlevingen in de ban houden.

Als curator en kunstliefhebber is Frank Maes niet geïnteresseerd in kunst die expliciet politiek is, in het soort kunst of curaturiële aanpak dat de indruk wekt dat het rechtstreeks zou kunnen tussenkomen in sociale, economische of politieke kwesties. Tezelfdertijd is hij de mening toegedaan dat alle sterke kunst essentieel en onvermijdelijk een politieke dimensie heeft

Het streven naar een spanning tussen het (heel) persoonlijke en het collectieve, tussen het(heel) particuliere en het algemene, tussen die vreemde, duistere wereld binnenin ons en die ongrijpbare wereld buiten ons – misschien kan dit leiden tot een tentoonstelling die ‘iets’ bijdraagt, op een persoonlijk, en op een sociaal-politiek vlak. 

EMERGENT

vzw EMERGENTgalerie&vereniging
Grote Markt 26
8630 Veurne

+32 (0) 58 31 15 19

info@emergent.be

OPENINGSUREN

vrij te bezoeken tijdens de tentoonstelling telkens van 14u tot 18u op zaterdag en zondag

tijdens schoolvakanties ook op vrijdag
(van 14u tot 18u)

VOLG ONS

facebook