Sue Ferge

Sue Ferge is een Amerikaanse designer en visueel antropoloog. In 2016 is de onderzoeker zich gaan buigen over de maakbaarheid van de zelfperceptie van vluchtelingen, voornamelijk uit het MENA-gebied (MENA is een acroniem voor Middle East and North Africa). De onderzoeker treedt met zichzelf, de toeschouwer en het voorwerp van het onderzoek in dialoog via artistieke en niet-artistieke co-creatieprocessen. Ze presenteert voor de tentoonstelling een aantal residuen van zulke processen.

In een uitvoerige reeks video-interviews peilt Sue Ferge naar de betekenis van brood voor de identiteit van Syrische vluchtelingen. ‘Khabz daula’, wat zoveel betekent als ‘overheidsbrood’, vertrekt vanuit het wrange gemis aan de smaak van het brood dat door de Syrische overheidsbakkerijen gebakken wordt. Via het aanboren van die herinnering, zowel bij de toeschouwer als bij de geïnterviewde deelnemers van het onderzoek, probeert de onderzoeker collectieve identiteiten te identificeren of te construeren.
In Evaluated wordt de samenwerking van Sue Ferge met een multi-disciplinair team van gevluchte designers uit het Midden-Oosten inzichtelijk gemaakt. Gedurende acht weken gingen ze na wat ‘open design’ kan zijn, en hoe ze hierin onderwijs kunnen opzetten. Tijdens die periode gingen ze uitdrukkelijk ook zichzelf gaan meten en evalueren.

Expo #10 - Meervoud

EMERGENT

vzw EMERGENTgalerie&vereniging
Grote Markt 26
8630 Veurne

+32 (0) 58 31 15 19

info@emergent.be

OPENINGSUREN

vrij te bezoeken tijdens de tentoonstelling telkens van 14u tot 18u op zaterdag en zondag

tijdens schoolvakanties ook op vrijdag
(van 14u tot 18u)

VOLG ONS

facebook