Daniel Rourke

Expo #10 - Meervoud

#Additivism is een samenwerking tussen Morehshin Allahyari en Daniel Rourke. Met provocaties en bizarre, fictieve wetenschap verstoren ze materiële, sociale en metafysische werkelijkheden. De 3D-technologie functioneert als kritische kader hiervoor: ze wordt ingezet om gedachten te transformeren tot nieuwe, vaak nachtmerrieachtige vormen.

The 3D Additivist Manifesto, uitgebracht in maart 2015, is een oproep om de uiterste limieten van deze 3D-technologie te verkennen en te overschrijden.

Morehshin Allahyari is een nieuwe mediakunstenaar en activist. Ze groeide op in Iran en verhuisde in 2007 naar de Verenigde Staten. Ze gebruikt technologie als een filosofisch kader, dat reflecties biedt over de menselijke conditie en strijd in de 21ste eeuw. Haar werk focust op de poëtische relatie tussen 3D-technologie, plastic, olie, jihad, kapitalisme en politiek activisme.

Daniel Rourke is docent digitale mediakunst aan de London South Bank-universiteit. Hij bereidt een doctoraat in de kunsten voor aan Goldsmiths. Zijn teksten en artistieke werk onderzoeken de kruisbestuiving tussen digitale materie en kunst.