4 SOLO's

26/02/2022 - 17/04/2022
Expo #28

Vier kunstenaars gaan op geheel particuliere en eigenzinnige manier om met principes als lichamelijkheid en vervreemding; dat mondt bij Emergent uit in vier boeiende solo’s.

Nicolas Deshayes trekt parallellen tussen het menselijke subject en zijn nagelaten sporen in sculpturen, installaties, wandreliëfs en zelfs fonteinen. Hij experimenteert met industriële productieprocessen, waarbij hij via ambachtelijke technieken en chemische reacties unieke objecten creëert.

Sarah De Vos presenteert Tutorial, een werk dat uit acht schilderijen bestaat en dat het uitgangspunt vormt voor een boek van Frederic De Meyer (The Art Couch). Daarnaast toont ze ook een reeks nagelnieuwe schilderijen onder de noemer Metamorphosis.

Het werk Quatre Mains/Zonder Handen van Stephanie Lamoline is ontstaan vanuit de behoefte om na het plotselinge overlijden van haar vader om te gaan met gekwelde emoties en lichamelijke pijn. Het resulteerde in een boek en een tentoonstelling, die zich als een visuele dialoog tussen vader en dochter openbaren.

De sculpturen van Joost Pauwaert ensceneren geweld en gevaar. Hij speelt daarbij in op de zintuiglijke ervaring van de toeschouwer, zonder deze in zijn lichamelijkheid te bruuskeren. Pauwaerts ‘geweld’ is mysterieus en verleidelijk.

Curators: Hilde Borgermans & Frank Maes

KUNSTENAARS:

Nicolas Deshayes
Sarah De Vos
Stephanie Lamoline
Joost Pauwaert

Bezoekersgids