Eran Schaerf

Expo #10 - Meervoud

Eran Schaerf leerde in de vroege jaren 1990 de filosofe Eva Meyer kennen. Samen creëerden ze in 2007 de film She Might Belong to You. Daarin worden zelfgemaakte beelden afgewisseld met fragmenten uit films van diverse genres en uit verschillende periodes, die zich alle afspelen in de stad Münster. De protagonist in de film van Schaerf en Meyer is gebaseerd op karakters uit drie verschillende films, namelijk: Inge Deitert uit Alle Jahre wieder (1967), Käthe Brahms uit Desperate Journey (1942) en Luise Gumprich uit Zwischen Hoffen und Bangen (2003).

De installatie She Might (Combination #1) combineert de film met de door Meyer en Schaerf voor de film ontworpen kostuums. Ze citeren als het ware de kostuums van de karakters uit de drie inspiratiebronnen. Naast de film en de kostuums zijn er in de installatie ook foto’s te zien. Deze tonen scènes uit de film en de making-of van de kostuums.

Niet alleen textiel is een constante in Eran Schaerfs werk, ook taal komt vaak terug. Zo ook in Scenario Data #46 (w wie weiss w wie schwarz). Dit werk maakt deel uit van een reeks “elastic works”, die een soort tekeningen in de ruimte zijn, gemaakt uit elastiek en touw.